14 Март
19:00

КЪСО КИНО: Майки

121 Polly Guentcheva Tsvetanka Bornosuzova Vanya Godzhelov ...
Пловдив,
ул. Гладстон 1

Описание:

14 март, 19 часа
КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО
Вход свободен

Малко след празника на майката и жената искаме да погледнем на темата през различни обективи – отсъстващата майка, майката "по телефона", майката ангел хранител. Представяме ви, както винаги, три филма с три гледни точни, но (както винаги) не е нужно да избирате една от тях, достатъчно е само разбирате всяка от тях :)

СОЛЕНО И СЛАДКО
България, 12 мин.
реж. Polly Guentcheva
Участват: Асен Блатечки, Боян Арбов
Оператор: Ангел Балакчийски, Композитор: Мира Искърова
Продуцент: TARA TREE PICTURES
История за баща и неговия малък син, поставени в „необичайна” ситуация навръх Коледната нощ. Останали сами без майка и съпруга, двамата ще се опитат да празнуват и да открият отново пътя един към друг. Това е нощ на откровение и за двамата – как да излекуват душата и сърцето си и да намерят надеждата за тяхното семейство


MAIKA MI CALLING
България, 2015, 24 мин
Съдбите на двама братя, неспособни да говорят за проблемите в семейството им, техният баща пияница, недоволен от изборите, които е направил в живота си, дилър на наркотици с атрофирало чувство за истина и един таксиметров шофьор, борещ се за остатъка от своята човечност се преплитат за една нощ в София, България.
С участието на: Ивайло Драганов , Димитър Мартинов, Димитър Николов, Стефан Денолюбов, Богдан Казанджиев
Сценарий: Деян Барарев�
Режисьор: Deyan Bararev
Оператор: Георги Маринов


ЛЮБОВ
България, 2015, 30 мин�
Борис пристига при единствените живи роднини на своя загинал при злополука приятел, за да им предаде вещите му. В планинското село разбира, че бабата и дядото не знаят за смъртта на внука си. Борис остава за вечеря, колебаейки се какво да прави.
Сценарий: Симеон Венциславов�
Режисьор: Boya Harizanova
Оператор: Виктор Роев�Музика: Иво Игнатов�
С участието на: Катерина Робова, Никола Пашов, Виктор Иванов�
Продукция: Креатив бокс студио, НАТФИЗ Petar Harizanov


Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, като част от Календара на културните събитие на града за 2017 г.